În fiecare lună, există știri de ultimă oră despre noi găuri de securitate și noi forme de atac cibernetic. Ați văzut, probabil, titluri cum ar fi:
- „Faceți cunoștință cu noul ransomware care știe unde locuiți”
- „Campania spear-phishing care exploatează vulnerabilitatea Windows zero-day lovește industria de retail și de ospitalitate.”
- „Atacurile cibernetice asupra întreprinderilor mici sunt în creștere.”
După cum atestă aceste titluri, ransomware-ul, phishingul și alte tipuri de atacuri cibernetice cresc ca număr și sunt din ce în ce mai sofisticate. Pentru a evita să deveniți o victimă, trebuie să luați măsuri de protecție a companiei, chiar dacă este una mică. Nicio afacere nu este prea mică pentru a trece neobservată de infractorii cibernetici. Adevărul este că infractorilor acestora le place să atace companiile mici, deoarece aceste întreprinderi de multe ori nu au expertiza sau resursele necesare pentru a se apăra.
Probabil că rulați software anti-malware deja în afacerea dvs., realizând rolul esențial pe care îl joacă în detectarea și blocarea ransomware-ului cunoscut, virușilor și a altor tipuri de malware. Însă aceasta este doar una dintre mai multe măsuri pe care trebuie să le luați pentru a vă proteja compania împotriva atacurilor cibernetice. Alte măsuri importante includ reducerea vulnerabilităților de securitate cunoscute, educarea angajaților și pregătirea pentru cel mai rău scenariu.
Reducerea vulnerabilităților de securitate
Puteți face mult mai dificilă atacarea sistemelor IT de către infractorii cibernetici prin abordarea vulnerabilităților pe care infractorii cibernetici tind să le exploateze. Iată câteva puncte de plecare:
Actualizați-vă software-ul în mod regulat
Infractorilor cibernetici le place să vizeze software-ul sistemului de operare și aplicațiile care au vulnerabilități de securitate cunoscute. Aceste vulnerabilități oferă o fisură prin care infractorii cibernetici se pot strecura pentru a accesa sistemele computerizate și a instala cod rău intenționat. Actualizarea software-ului în mod regulat cu corecții nou lansate elimină vulnerabilitățile cunoscute reducând astfel numărul de puncte de intrare exploatabile în sistemele computerului.
Actualizați-vă firmware-ul
Computerele, imprimantele, routerele și alte dispozitive hardware includ firmware-ul, software-ul care face un dispozitiv sâ funcționeze. La fel ca software-ul și firmware-ul poate avea vulnerabilități pe care infractorii cibernetici le exploatează. Deci, este important să actualizați firmware-ul dispozitivelor ori de câte ori producătorii dispozitivului lansează o actualizare.
Faceți upgrade software-ului atunci când este necesar
La un moment dat, furnizorii de software nu mai acceptă versiuni mai vechi ale sistemului de operare. Aceasta înseamnă că nu mai furnizează actualizări de securitate. Infractorii cibernetici urmăresc momentul în care versiunile aplicațiilor populare ajung la sfârșitul asistenței. Când sosește acea zi, infractorii cibernetici lansează în mod intenționat noi atacuri care vizează software-ul neacceptat. Uneori, acestea stochează malware până la data de sfârșit a asistenței și apoi îi dau drumul. Ca urmare, afacerea dvs. este mult mai vulnerabilă la atacuri cibernetice dacă rulați software care nu mai este acceptat de furnizor.
Echipa noastră poate efectua o analiză a vulnerabilității pentru a identifica problemele de securitate care vă face afacerea susceptibilă la atacuri cibernetice. Odată identificate, putem lucra împreună pentru a aborda aceste vulnerabilități și pentru a reduce riscul.
Educarea angajaților
Angajații dumneavoastră pot stabili o linie importantă de apărare împotriva criminalității informatice. Prin educarea angajaților cu privire la modul în care infractorii cibernetici efectuează atacurile, angajații pot detecta aceste atacuri, mai degrabă decât să cadă victime acestora. Phishingul, spear phishingul și ingineria socială ar trebui să se afle în topul listei de subiecte de acoperit.
Phishing și spear phishing
În ciuda faptului că există de ani de zile, e-mailurile de phishing sunt încă utilizate de infractorii cibernetici pentru a obține acreditări de conectare și alte informații sensibile, pe care le folosesc apoi pentru a fura bani și date de la companii. Deși oamenii sunt acum mai conștienți de phishing, atacurile sunt încă eficiente din cauza că e-mailurile de phishing sunt din ce în ce mai sofisticate.
În urmă cu ceva timp e-mailurile de phishing erau ușor de observat, deoarece conțineau adesea numeroase greșeli de ortografie și erori gramaticale și spuneau povești fantastice despre faptul că ai câștigat la loterie sau că un prinț nigerian are nevoie de ajutorul tău. Acum infractorii cibernetici se dau din ce în ce mai mult drept companii legitime, creând e-mailuri care arată aproape identice cu cele reale trimise de aceste organizații. În plus, infractorii cibernetici personalizează uneori e-mailul până la punctul în care acesta include numele dvs.
În ciuda faptului că sunt mai sofisticate, există elemente care indică faptul că un e-mail ar putea fi un phishing sau un atac de speare phishing. Instruiți-vă angajații să caute elemente precum:
- O adresă de e-mail înșelătoare în câmpul „De la”. La prima vedere, adresa de e-mail ar putea fi legitimă. De exemplu, infractorii cibernetici ar putea trimite un mesaj de e-mail folosind adresa „account-update@amazan.com” în loc de adresa reală „account-update@amazon.com”.
- O solicitare de actualizare sau verificare a informațiilor. Infractorilor cibernetici le place să obțină informații sensibile dându-se drept o instituție financiară legitimă populară (de exemplu, o bancă) și solicitându-vă să vă actualizați informațiile.
- Un sentiment de urgență. O tactică comună într-o înșelătorie de phishing sau spear este de a crea un sentiment de urgență. Infractorii cibernetici vă anunță mai întâi despre o problemă care necesită atenția dvs. Apoi, vă anunță că vor exista consecințe nefericite dacă nu luați măsuri rapid.
- Un URL înșelător. Un URL înșelător este unul în care URL-ul real nu se potrivește cu textul sau adresa web legată afișată. De exemplu, textul afișat poate specifica un nume de bancă legitim (de exemplu ING) sau o adresă web bancară (www.ing.ro), dar atunci când treceți cursorul peste el (fără să faceți clic pe el), este posibil să descoperiți că URL-ul real duce la un site web dintr-o țară străină cunoscută pentru atacuri cibernetice.
- Un atașament. Infractorii cibernetici folosesc uneori atașamente de e-mail pentru a instala malware pe computere. Multe tipuri diferite de fișiere pot conține cod rău intenționat, inclusiv fișiere PDF și documente Microsoft Word.
Când discutați despre cum să identificați atacurile de phishing cu angajații, asigurați-vă că subliniați riscurile asociate cu clicul pe un link de e-mail sau deschiderea unei atașări de e-mail, mai ales dacă e-mailul provine dintr-o sursă necunoscută. De asemenea, trebuie să le spuneți angajaților ce ar trebui să facă dacă primesc un e-mail suspect (de exemplu, să anunțe pe cineva despre asta sau ar putea să-l șteargă pur și simplu).
Inginerie socială
Infractorii cibernetici încearcă uneori să păcălească angajații să le ofere informațiile de care au nevoie pentru a accesa sistemele informatice sau conturile de afaceri. Aceasta este denumită inginerie socială. Hackerilor le place să folosească atacuri de inginerie socială, deoarece exploatarea comportamentului uman este de obicei mai ușoară decât hackingul sistemelor de securitate și informatice.
În timp ce atacurile de inginerie socială apar de obicei prin e-mail (e-mailuri de phishing), ele pot apărea și prin telefon sau chiar personal. Infractorii cibernetici se dau adesea drept angajați, furnizori, clienți sau chiar persoane de încredere din cadrul autorităților (de exemplu, pompieri, auditori, etc).
Pentru a intra în personaj, infractorii cibernetici învață, de obicei, jargonul afacerii tale. Atunci când infractorii cibernetici folosesc termenii pe care angajații sunt obișnuiți să-i audă, angajații sunt mai dispuși să-i creadă și să facă ceea ce cer.
Pe lângă învățarea jargonului de afaceri, infractorii cibernetici caută uneori pe Internet informații care îi pot ajuta. Fără să-și dea seama, mulți oameni oferă o mulțime de informații despre viața lor profesională și personală pe LinkedIn, Facebook și alte site-uri de socializare.
Atunci când discutați despre ingineria socială cu angajații dvs., subliniați importanța de a fi atenți la ceea ce postează pe site-urile de socializare. Ar putea deveni arma perfectă pentru un atac sofisticat de phishing sau, ar putea să ofere infractorilor cibernetici informațiile necesare pentru a ataca conturi online. De exemplu, dacă un angajat postează imagini și povești despre pisica lui preferată, infractorii cibernetici ar putea încerca să folosească numele pisicii ca parolă sau răspunsul la întrebarea de securitate „Care este numele animalului tău preferat? ” Cu unele conturi online, tot ce trebuie pentru a reseta o parolă este o adresă de e-mail și răspunsul corect la o întrebare de securitate. Dacă infractorii cibernetici pot reseta parola unui cont, aceștia obțin acces deplin la contul respectiv.
Specialiștii noștri pot împărtăși cunoștințele lor despre atacurile cibernetice cu angajații dvs. Înarmați cu aceste informații, angajații dumneavoastră pot reprezenta o puternică linie de apărare împotriva atacurilor cibernetice.
Pregătiți-vă pentru scenariul cel mai pesimist
Infractorii cibernetici elaborează în mod constant noi modalități de a ataca afacerile, astfel încât, în ciuda eforturilor depuse, afacerea dumneavoastră ar putea deveni o victimă a atacului cibernetic. Acesta este încă un alt motiv important pentru care aveți nevoie de o strategie de backup de date.
Deși faptul că aveți copii de rezervă ale datelor și sistemelor nu va împiedica un atac cibernetic, îi poate atenua efectele. De exemplu, dacă afacerea dvs. devine victima unui atac ransomware, nu va trebui să plătești răscumpărarea pentru a-ți recupera datele.
Vă putem ajuta să dezvoltați o strategie de backup de date și să o testați pentru a vă asigura că informațiile dvs. pot fi recuperate.
Protejați-vă afacerea
Infractorii cibernetici lansează în mod constant noi programe malware sau variante ale celor existente. Ca urmare, bazându-se exclusiv pe software-ul anti-malware pentru a vă proteja afacerea este riscant, deoarece este nevoie de timp pentru ca furnizorii să-și actualizeze software-ul anti-malware pentru a se apăra împotriva noilor programe și a noilor versiuni.
După efectuarea unei evaluări aprofundate a securității, experții noștri în securitate vă pot recomanda alte măsuri pe care le puteți lua pentru a vă proteja afacerea de infractorii cibernetici. De asemenea, vă putem ajuta să vă instruiți angajații, astfel încât aceștia să poată detecta atacurile cibernetice, în detrimentul situției de a cădea victime acestora.
Contactați-ne astăzi pentru a vă asigura că datele din firma dumneavoastră sunt în siguranță. Mâine ar putea fi prea târziu.
Programați un apel cu echipa noastră acum
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.
[…] Mulți dintre noi am fi tentați să credem că doar marile companii pot fi ținta hackerilor. Dar, atât firmele mici cât și persoanele fizice pot fi ținta atacurilor cibernetice, în special cele de tip „phishing„. […]