Răspunsul este da, am nevoie de backup. Impactul internetului asupra modului în care funcționează întreprinderile este similar cu impactul pe care l-a avut revoluția industrială asupra modului în care sunt fabricate produsele.

În prezent, ar fi imposibil să găsești o afacere care să rămână productivă fără o conexiune la internet. La fel se întâmplă cu un producător care dorește să-și mențină producția fără procese moderne de fabricație.

Nu este vorba doar de faptul că internetul conectează întreprinderile cu clienții și partenerii lor. De asemenea, internetul le permite angajaților să comunice eficient cu ajutorul aplicațiilor de comunicare precum Microsoft Teams și Slack.

Au acces la servicii cloud precum Microsoft 365 și OneDrive și permite accesul direct la cea mai mare resursă creată vreodată: web-ul.

Dar, în ciuda importanței și utilității sale imense, multe întreprinderi nu iau niciodată în considerare impactul unei întreruperi relativ minoră a internetului. Dacă s-ar gândi la acest aspect, ar decide probabil că un serviciu de internet de rezervă este o investiție excelentă.

Întreruperile de internet se întâmplă în fiecare zi

Toată lumea s-a confruntat cu o întrerupere a internetului înainte și este probabil că întreruperea a fost determinată de una dintre următoarele cauze:

Fenomene meteorologice extreme

Când uraganul Florence a trecut prin Caroline în septembrie 2018, a dus la întreruperi masive ale infrastructurii de internet. Observatorul de rețea NetBlocks le-a vizualizat pe o hartă, evidențiind scara lor enormă.

Din păcate, fenomenele meteorologice extreme sunt din ce în ce mai frecvente. Șansele sunt foarte mari de a fi afectată conexiunea dvs la internet în viitorul apropiat.

Probleme interne ale rețelei furnizorului dvs. de servicii de internet

Furnizorii de servicii de internet urmăresc un timp de funcționare a serviciilor de 100%, dar știu mai bine decât clienții lor că atingerea acestui obiectiv este imposibilă.

Furnizorii de servicii de internet gestionează rețele complexe care nu sunt imune la erori umane și la defecțiuni ale echipamentelor. Întreruperea produsă de problemele interne este doar o chestiune de timp.

Probleme de software și hardware

Routerele și alte echipamente de rețea, precum și software-ul care rulează pe acestea, sunt proiectate să funcționeze neîntrerupt luni și ani de zile.

Cu toate acestea, toate componentele electronice au o durată de viață limitată. Toate programele software complexe conțin erori, iar o problemă poate apărea în cel mai prost moment posibil.

Deteriorarea infrastructurii locale

Cablurile de fibră optică sunt de obicei îngropate la o adâncime de cel mult câțiva metri sub pământ. Acestea tind să fie amplasate în apropierea altor linii de utilități, cum ar fi cele de apă și gaz.

Ca atare, nu este neobișnuit ca fibra optică să fie deteriorată accidental în timpul lucrărilor de construcție. Cablurile deteriorate trebuie apoi să fie reparate sau înlocuite de profesioniști, ceea ce poate dura zile și chiar săptămâni.

Incidente de securitate cibernetică

Din cauza rolurilor lor proeminente, furnizorii de servicii de internet sunt văzuți ca ținte atractive de către infractorii cibernetici, inclusiv de către entități ale statelor naționale.

Un atac de amploare de tip DDoS (distributed denial-of-service) asupra unui furnizor de servicii de internet poate afecta zeci de mii de clienți.

Totodată le fac imposibilă desfășurarea oricăror activități online care necesită o lățime de bandă mare.

Știind că o întrerupere a internetului poate avea loc în orice moment din diferite motive, este logic să vă pregătiți pentru aceasta în același mod în care vă pregătiți pentru un incident de pierdere de date: având o copie de rezervă pe care să vă puteți baza.

Un serviciu de internet de rezervă poate elimina timpii de întrerupere costisitoare. Aceștia cauzează imposibilitatea bruscă de a accepta comenzi de la clienți, de a factura clienții sau de a accesa datele stocate în cloud.

Având în vedere costul mediu al timpilor de nefuncționare care este de 7.900 de dolari pentru întreprinderile mici, cheltuiala lunară suplimentară ar trebui să fie ușor de justificat.

Pe lângă faptul că oferă protecție împotriva întreruperilor de activitate, un serviciu de internet de rezervă asigură, de asemenea, satisfacția clienților.

Acest lucru vă oferă o capacitate suplimentară pentru a face față vârfurilor de cerere de lățime de bandă. Un exemplu ar fi atunci când mai mulți angajați se conectează de la distanță la birou folosind un VPN.

Alegerea serviciului de backup pe Internet potrivit

Opțiunile de servicii de backup pe internet vor depinde în cele din urmă de locul în care vă aflați.

Mai jos analizăm câteva opțiuni care ar trebui să fie disponibile în fiecare zonă metropolitană mare:

Fibră optică

Utilizând cabluri de fibră optică, această tehnologie de internet oferă cele mai rapide viteze de transfer de date.

Disponibilitatea sa este încă limitată din cauza costului ridicat de creare a infrastructurii necesare. Deoarece mai multe cabluri de fibră optică pot împărți aceeași conductă, internetul prin fibră optică nu este o bună opțiune de rezervă.

Aici vorbim în cazul în care conexiunea principală la internet este transmisă tot prin cablu de fibră optică.

Cablu

Această formă de acces la internet în bandă largă utilizează aceeași infrastructură ca și televiziunea prin cablu. Prin urmare este considerabil mai accesibilă decât internetul prin fibră optică.

Vitezele de descărcare și încărcare variază de obicei între 10-500 Mbps și, respectiv, 5-50 Mbps.

Din păcate, acestea tind să încetinească în timpul orelor de vârf de utilizare, acestea fiind 18:00 și 23:00 în timpul săptămânii.

DSL

Creat inițial ca o alternativă mai rapidă la internetul prin dial-up, DSL utilizează liniile telefonice existente pentru a transmite date digitale.

Utilizarea infrastructurii telefonice limitează foarte mult vitezele maxime de transmisie. Însă, face ca această tehnologie de rețea să fie ușor disponibilă și accesibilă.

Satelit

Mulțumită companiilor de internet prin satelit, precum Starlink, internetul în bandă largă cu latență redusă devine în sfârșit disponibil pentru consumatorii din întreaga lume.

În prezent, utilizatorii se pot aștepta la viteze de descărcare între 100 Mbps și 200 Mbps și la o latență de până la 20 ms.

Aceste cifre ar trebui să se îmbunătățească în timp și să facă din internetul prin satelit cea mai bună opțiune pentru întreprinderile din zonele îndepărtate.

Microunde

Această conexiune de internet oferă acces rapid la internet printr-o legătură radio de mare capacitate cu microunde.

În condiții ideale, vă puteți aștepta la aceleași performanțe ca și în cazul internetului prin fibră optică.

Din păcate, internetul prin microunde are o rază de acțiune limitată, tinde să se rezume la orașele mari.

4G/5G

Există încă lacune majore în ceea ce privește acoperirea 4G și 5G în Statele Unite. Mai mulți furnizori oferă internetul celular wireless ca serviciu de backup.

Deoarece este ușor de implementat, această opțiune este alegerea potrivită pentru multe întreprinderi mici.

Pe lângă alegerea tehnologiei de internet potrivite, trebuie să alegeți și furnizorul potrivit în funcție de factori.

Iată ce trebuie să luați în calcul: costul, viteza, fiabilitatea, serviciul clienți și acoperirea. Instalarea efectivă a unui serviciu de backup pe internet va depinde de tehnologia aleasă și de furnizor.

Însă nu va fi mai complicată decât instalarea conexiunii principale.

Puteți utiliza apoi un firewall sau un router avansat pentru a trece automat la conexiunea de rezervă atunci când conexiunea principală suferă o întrerupere. Comutarea poate avea loc chiar și în mod continuu în scopul echilibrării sarcinii.

Noi, cei de la CyProtect, vă putem ajuta să selectați serviciul de backup de internet potrivit pentru afacerea dumneavoastră.

De asemenea, ne putem ocupa de toate detaliile de implementare, astfel încât să vă puteți bucura de o conexiune neîntreruptă la internet.

Avem abilitățile tehnice necesare pentru a o configura.

Rezervați o consultație gratuită cu noi pentru a începe.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.