Când anul se apropie de sfârșit, este momentul perfect pentru a face planuri de viitor. Majoritatea întreprinderilor încep anul cu speranța de a crește și de a îmbunătăți operațiunile.

O mare parte din modul în care funcționează o afacere depinde de tehnologie. Așadar, este logic să vă uitați la departamentul IT pentru a găsi domenii de optimizare.

O analiză tehnologică de sfârșit de an oferă o oportunitate de a examina mai multe domenii ale IT-ului dumneavoastră.

Scopul este să vă acordați timp pentru a vă concentra asupra îmbunătățirilor pe care le puteți face pentru a vă crește profitul. Precum și ce tactici să adoptați pentru a reduce riscul unui atac cibernetic costisitor.

Un studiu recent realizat de Deloitte a analizat întreprinderile mici avansate din punct de vedere digital. Întreprinderile mici care utilizează inteligent tehnologia sunt cu mult înaintea colegilor lor. Iată câteva dintre modalitățile prin care acestea excelează:

  • Câștigați de 2 ori mai multe venituri per angajat
  • Experimentați o creștere a veniturilor de la an la an de aproape 4 ori mai mare 
  • Au avut o rată medie de creștere a numărului de angajați de peste 6 ori mai mare

În concluzie, companiile care utilizează bine tehnologia au rezultate mai bune. De asemenea, sunt mai sigure.

Potrivit IBM, întreprinderile care au un plan de răspuns la incidente reduc costurile unei încălcări a securității datelor cu 61%. Utilizarea IA și a automatizării în materie de securitate poate reduce costurile cu 70%.

La acest sfârșit de an, acordați-vă puțin timp pentru a face o analiză tehnologică împreună cu echipa dvs. IT sau cu furnizorul dvs. de IT gestionat. Acest lucru vă va pregăti pentru succes și securitate în anul următor.

Considerații atunci când vă revizuiți tehnologia la sfârșit de an

Scopul unei revizuiri tehnologice de sfârșit de an este de a examina toate domeniile infrastructurii dvs. IT. Securitatea, eficiența și considerentele legate de rezultatele finale vor fi principalele motoare pentru inițiativele viitoare.

Politici tehnologice

Atunci când politicile tehnologice devin neactuale, oamenii nu le mai respectă. Revizuiți toate politicile dvs. pentru a vedea dacă vreuna dintre ele trebuie actualizată pentru a reflecta noile condiții.

De exemplu, dacă acum o parte din personal lucrează de acasă, asigurați-vă că politica dvs. de utilizare a dispozitivelor reflectă acest lucru.

Atunci când actualizați politicile, anunțați-i pe angajați. Acest lucru le oferă o reîmprospătare a informațiilor importante. Este posibil ca aceștia să fi uitat anumite lucruri de la integrare.

Planificarea recuperării în caz de dezastru

Când a fost ultima dată când compania dvs. a făcut un exercițiu de răspuns la incidente? Există o listă de pași pe care angajații trebuie să o urmeze în cazul unui dezastru natural sau al unui atac cibernetic?

Luați-vă timp să analizați planificarea recuperării în caz de dezastru pentru noul an. De asemenea, ar trebui să stabiliți date pentru exerciții de pregătire și formare în lunile următoare.

Probleme IT și puncte sensibile

Nu vreți să treceți printr-un upgrade IT important fără să luați în considerare punctele sensibile ale angajaților. În caz contrar, s-ar putea să ratați câteva oportunități de aur pentru a îmbunătăți productivitatea și bunăstarea personalului.

Sondați-vă angajații cu privire la modul în care folosesc tehnologia. Puneți întrebări despre aplicațiile lor preferate și cele mai puțin preferate.

Întrebați cu ce dificultăți se confruntă. Lăsați-i să vă spună cum cred ei că tehnologia ar putea fi îmbunătățită pentru a le face munca mai bună.

Acest lucru, la rândul său, este în beneficiul afacerii dvs. De asemenea, vă poate ajuta să direcționați îmbunătățirile cu cel mai mare impact.

Acces privilegiat și conturi neutilizate

Efectuați un audit al conturilor dvs. privilegiate ca parte a analizei de sfârșit de an. În timp, permisiunile pot fi deturnate.

Acest lucru face ca rețeaua dumneavoastră să fie expusă unui risc mai mare de atac major.

Ar trebui să vă asigurați că numai cei care au nevoie de ele au permisiuni la nivel de administrator. Cu cât aveți mai puține conturi privilegiate în instrumentele dvs. de afaceri, cu atât riscul este mai mic.

O parolă compromisă pentru conturile privilegiate deschide ușa unor daune majore.

În timp ce vă analizați conturile, căutați, de asemenea, conturi neutilizate. Trebuie să le închideți pe acestea, deoarece nu mai sunt folosite. Faptul că le lăsați active reprezintă un risc de securitate.

Planuri de actualizare și transformare IT pentru noul an

Dacă faceți upgrade-uri și luați decizii IT „din mers”, acestea se pot întoarce împotriva dumneavoastră. Cel mai bine este să planificați o strategie din timp, astfel încât să puteți face upgrade-ul într-un mod organizat.

Solicitați efectuarea unei evaluări a vulnerabilităților. Aceasta vă oferă o listă de potențiale probleme pe care compania dvs. ar trebui să le abordeze.

Eliminarea vulnerabilităților vă îmbunătățește securitatea cibernetică. Planificarea din timp vă permite să vă faceți un buget pentru actualizări și să evitați cheltuielile neplanificate.

Utilizarea cloud și Shadow IT

Revizuiți utilizarea aplicațiilor cloud. Sunt anumite aplicații folosite în mod rar? Aveți redundanțe în mediul dvs. cloud? O revizuire vă poate ajuta să reduceți risipa și să economisiți bani.

De asemenea, căutați utilizările de shadow IT de către angajați. Acestea sunt aplicații cloud care sunt folosite pentru muncă, dar care nu au trecut prin aprobare.

Este posibil ca managementul să nu fie conștient de ele. Eliminați acest risc de securitate fie prin închiderea conturilor, fie prin aprobarea oficială a acestora.

Tehnologie orientată către clienți

Nu uitați să vă uitați la experiența clienților în ceea ce privește infrastructura dvs. tehnologică. Parcurgeți site-ul dvs. web și procesul de contact așa cum ar face-o un client.

Dacă vă simțiți frustrat de lucruri precum navigarea pe site, atunci și clienții și potențialii dvs. clienți ar putea fi la fel. Includeți în planurile dumneavoastră de anul nou optimizări ale tehnologiei de contact cu clienții.

Programați astăzi o evaluare a tehnologiei și securității!

Vă putem ajuta cu o analiză amănunțită a mediului dvs. tehnologic pentru a vă oferi o foaie de parcurs pentru mâine. Contactați-ne astăzi pentru o consultație gratuită.

Articol folosit cu permisiunea The Technology Press.