Care este diferența între un MSP și un MSSP?

În timp ce un MSP* se focusează pe siguranța datelor, capitalului și informațiilor sensibile aparținătoare angajaților și clienților, un MSSP* se asigură că nimeni în afara acestor persoane nu poate accesa rețeaua.

Focalizat fiind pe securitate, MSSP nu se v-a ocupa de partea administrativă a companiei. Rolul unui MSP este acela de a se implica în problemele de performanță, reducerea de costuri și eficiența marilor companii. Ținta MSSP-ului este securitatea.

Pentru aceasta poate oferi:

  • detectarea amenințărilor
  • protecția punctelor finale
  • gestionarea identității pentru acces
  • instrumente de autorizație
  • suport pentru clienți în procesele și strategiile companiei.

De ce este nevoie de MSSP?

Majoritatea furnizorilor MSP oferă un nivel de securitate în cazul unei întreruperi sau al unui atac. Tot aici intră și antivirus care scanează programele de malware sau atacuri prin email. Un MSSP are în ofertă un nivel de securitate mai puternic, având în vedere că acesta este punctul de concentrare.

Să vedem în detaliu ce prezintă:

  • O gamă variată de instrumente pentru securitate, cum ar fi firewall pentru cloud, securitate pentru email, control pentru acces
  • Expertiză de securitate internă sau într-un centru de excelență, unde ei pot analiza amenințările la securitate în timp și crearea unei hărți de apărare a clientului
  • Monitorizare 24/7 și ghidare în protejarea sistemelor, angajaților, datelor și aplicațiilor principale; testare regulată la intrare, testarea sensibilității securității
  • Plan de răspuns în cazul unui incident intens

De cealaltă parte MSP va acționa în sfera gestionării rețelei, asigurându-se că sistemul operațional al clientului este într-o stare bună de funcționare. Totodată vă pot da sfaturi cu privire la procesarea datelor în cloud precum și în actualizarea hardware și software.

Mai trebuie să ofere o gestionare strategică pentru actualizări și să poată face modificări la punctele sensibile chiar și de la distanță.

În unele cazuri furnizorii MSP folosesc servicii profesionale de automatizare pentru a optimiza procesul de comunicare al personalului și al duce la următorul nivel. Acest lucru poate include tichete automate și programări, contract de gestionare, suport tehnic, gestionare de dispozitive și multe altele.

Ce se întâmplă dacă doresc să adaug serviciul de securitate la cele gestionate?

Nu este o surpriză faptul că mulți furnizori MSP vor să adauge expertiza de securitate în oferta lor. Aceasta se datorează faptului că hackerii caută noi victime la furnizorii de servicii care îi deservesc.

Dat fiind faptul că vulnerabilitatea clienților crește în fața acestor amenințări, ei caută furnizori de servicii cu vaste cunoștințe în domeniul securității, plus instrumente și sfaturi cum să păstreze siguranța și protecția rețelei.

Piața globală a MSSP va crește foarte mult în următorii ani, se estimează că va ajunge la suma de 46,4 mild. $ până în anul 2025.

Dacă iei în calcul schimbarea de la MSP la MSSP iată câteva idei:

Perfecționează-te: urmează cursuri în securitate și obține certificarea necesară pentru a te asigura că poți oferi clienților protecție la nivel înalt. Vei învăța tehnici de prevenție, apărare și menținere a securității. De asemenea vei înțelege tehnicile folosite de hackeri. Acest gen de certificare este dovada de care au nevoie clienții.

Angajează strategic: dacă îți dorești să ajungi în această etapă mai repede, ia în considerare angajarea de personal calificat în domeniul securității.

Conștientizează: securitatea cibernetică este o industrie în continuă schimbare, iar vectorii noi de atac apar tot timpul. Asigură-te că înveți, te documentezi, pui în practică cele mai bune tehnici astfel încât să faci față celor mai noi tipuri de amenințare. Ține minte, clienții vor prinde încredere în tine când vor vedea siguranța sistemului tău de lucru.

Indiferent ce statut ai avea, MSP sau MSSP este important să oferi clienților cele mai bune servicii. Și în totdeauna în siguranță, dar și de calitate.

SEE U SOON!

*MSP-Managed Service Provider

*MSSP-Managed Security Service Provider