În prezent specialiștii IT se confruntă cu o mulțime de provocări în ceea ce privește securitatea datelor.

În fiecare zi aflăm despre o anumită companie că a fost victimă a unei infracțiuni cibernetice sau alt eveniment neplăcut cum ar fi ransomware, care în esență pun în pericol datele sensibile ale companiei și ale clienților.

Infrastructura, rețelele și datele tale ar trebui protejate și majoritatea companiilor tind să implementeze măsuri și tactici adecvate aversiunii de risc.

Cele mai bune practici de păstrare a datelor în siguranță

Furnizorii de servicii gestionează adesea infrastructuri complexe de diferite tipuri și dimensiuni și au dobândit perfecțiune prin experiența din industrie și educația tehnică de a putea identifica și atenua aceste amenințări.

Ceea ce are nevoie un client, ceea ce oferă un furnizor și ceea ce implementează un partener determină capacitatea de a răspunde și a proteja cel mai bine împotriva amenințărilor de securitate.

Furnizorii de servicii trebuie să aibă o strânsă colaborare cu partenerii lor pentru a-i educa și asista în timp ce se discută oferta celor mai bune configurații. Partenerii oferă adesea planificare și asistență DR prin servicii de replicare. Iată câteva practici și configurații comune ale infrastructurii care sunt folosite pentru clienți pentru a-și proteja infrastructura.

Protecție pentru ransomware

Pentru a-ți proteja datele recente din backup de atacuri ransomware sau alte activități malițioase am introdus funcții pentru atenuarea amenințărilor. Adoptarea regulii 3-2-1 este configurația recomandată pentru a preveni afectarea backup-urilor la distanță de către problemele locale.   

Iată cele două metode folosite de noi pentru a vă oferi această protecție:

  • Copie backup a lucrărilor din arhivele Cloud Connect cu protecție internă

Această metodă oferă backup-uri externe către o stocare țintă. Protecția internă oferă atenuarea amenințărilor din interiorul companiei tale sau din centrul de date și rețea.

  • Extinderea arhivelor de backup la stocarea obiectelor cu imuabilitate

Această metodă oferă backup-uri externe dar numai unui furnizor de stocare obiecte

Configurarea imuabilității pentru datele stocate în stocarea pentru obiecte este o capacitate nouă și interesantă de backup și replicare.

Criptarea

  • Backup-urile și lucrările din backup pot fi criptate în repaus. Configurarea adecvată a acestei opțiuni va împiedica accesul neautorizat la fișierele de backup. În esență le fac inutile pentru terța parte fără parola de decriptare.
  • Traficul de rețea între componentele de backup și cele de replicare poate fi criptat prin regulile de trafic în rețea. (toate datele transferate între rețelele publice sunt criptate implicit)
  • Lucrările din backup sunt criptate între sursă și destinație în timpul transmisiei. De asemenea vă sugerăm să configurați criptarea în repaus pentru lucrările din backup.

Protejarea infrastructurii dumneavoastră

Sistemele critice, ar trebui protejate prin cele mai bune practici și cele mai bune seturi de instrumente.

Partenerii noștri obișnuiesc să investească în instrumente care oferă următoarele:

  • Acces securizat pentru sistemele gestionate la distanță
  • Autentificarea multi-factor
  • Infrastructură critică configurată cu acces „ultimul privilegiat”

Veți observa că tema comună de aici se referă la controlarea accesului. A avea mai multe bariere sigure la intrare este primul pas în protejarea datelor.

Dacă doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre oferite nu ezitați să ne contactați.

Stay safe, see you soon!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.