În orice domeniu există atât băieți buni cât și mai puțin buni.
Însă asta o știați prea bine.
Ce nu știți unii dintre voi care au ajuns pe pagina noastră mai târziu este că NOI suntem băieții buni.
O să vă fac o mică prezentare despre serviciile oferite dar mai întâi vreau să vă fac cunoștință și cu celelalte personaje. Am ales trei categorii pe care să vi le prezint.
Rămâi cu mine pentru a afla detaliile.

Black Hats

După cum sună și numele aceștia sunt băieții răi. Sunt personaje rău intenționate și credeți-mă, nu v-ați dori să aveți de a face cu ei.
Scopul lor este de a face rău indiferent ce implică acest lucru. Printre operațiunile executate de ei se numără furtul de date, fraudă, distrugerea informațiilor personale, întreruperea sau închiderea de site-uri, invadarea sistemului informatic.
Hackerii din această categorie fac cercetări pentru a găsi punctele slabe din sistem și a sparge codurile de securitate.
Unul dintre scopuri este acela de a obține anumite sume de bani, fie le încasează de la tine, fie de la organizația/-iile cu care colaborează.

Gray Hats

Gray Hats se situează undeva între bine și rău. Pe o parte ei fac rău atunci când fac incursiuni în sistemul companiilor fără a avea acordul de a face asta, însă pe altă parte vor să arate de ce sunt capabili și anume, în urma unei invadări transmit informații foarte importante pentru companii.
Prin aceste acțiuni caută să-și facă publicitate, poate chiar să fie apreciați.
Intenția lor nu este de a face rău, sunt doar curioși în a sparge un profil înalt, deși prin acest fapt încalcă multe legi.
Mai trebuie să menționez faptul că nu toate companiile le percep gestul ca fiind în avantajul lor, așa că uneori se poate transforma într-un atac specific Black Hats.

White Hats

I-am lăsat la urmă pentru că am de evidențiat mai multe părți bune pe care aceștia le au.
Culoarea alb semnifică puritate, bunătate, White Hats sunt băieții buni.
Sunt o necesitate pentru marile companii deoarece le scutește de timp pierdut în mentenanța securității sistemului. Angajații se pot ocupa între timp de alte sarcini.
Scopul lor este acela de găsi orice mic orificiu prin care ar putea fi atentat sistemul și a găsi o metodă de securitate pentru ca acesta să fie închis.
Se face o simulare a unui atac cibernetic similar cu al unui Black Hat pentru a afla toate punctele vulnerabile din sistemul de securitate. Odată descoperite acestea se stabilizează.
Iată ce servicii ar putea să ofere:

  • identificarea amenințărilor de la punctele de ieșire

În lipsa unui sistem de securitate propriu, punctele deschise le oferă hackerilor o cale de acces ușoară în sistem. Un White Hat poate vedea aceste portițe prin terțe instrumente și recomandă luarea măsurilor pentru a preveni dezastrele.

  • analiza instalărilor

Cei care amenință interceptează ușor instalările pe care ulterior le exploatează.

Un White Hat va face o analiză îndeaproape pentru a minimiza pericolul.

  • utilizarea sociologiei

Se folosesc adesea metode de inginerie socială pentru a obține anumite informații. În acest fel se identifică pașii prin care hackerii ți-ar putea accesa sistemul, după care ți se oferă protecția necesară.

  • evaluarea sistemului central și a firewall-ului

White Hats identifică și punctele slabe din sistemul central pe care îl ai deja setat. Ei folosesc metode prin care evită firewall-urile astfel încât măsurile găsite să prevină pe oricine în a face la fel.

  • protecția rețelelor

Ei încearcă să găsească fisurile de securitate din rețea prin desfășurarea acțiunii de vizibilitate a rețelei și deturnarea serverelor web.

Concluzii

Atunci când auzim cuvântul hacker, ni se conturează imaginea unui personaj negativ cu intenții rele, însă nu sunt toți la fel.
Totodată numele acestora au fost inspirate din filmele western unde identificăm eroii prin White Hats și răufăcătorii prin Black Hats.
Sper ca acest articol să-ți fie de folos și sfatul meu este să îl trimiți și prietenilor, nu ai de unde să știi ce nevoi are fiecare.
P.S. dacă ai vreo bănuială cu vreo neregularitate, nu ezita să ne lași un mesaj în căsuța de mai jos.
Pe curând!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.