De ce este atât de necesar și care este importanța acestuia

Firewall-ul sau paravanul de protecție a devenit o necesitate pentru sistemul informatic din ziua de azi.

Alegerea potrivită a acestuia depinde de tipul afacerii, așa că pentru a face alegerea corectă, ia în considerare următoarele:

Primul lucru pe care trebuie să îl știm este că nu sunt toate la fel. Este o mare diferență între un firewall care este considerat rezidențial sau care nu este destinat gradului de afacere și unul cu grad de larg consum(comercial).

Paravanele pe care le poți cumpăra de la cel mai bun punct de vânzare local nu au un grad larg de consum, sunt variații ale gradului rezidențial.

Din punctul de vedere al gestionării afacerii, pierderea pe care o au paravanele rezidențiale este semnificativă.

Acestora le lipsește detecția de intruși, filtrarea de conținut, barieră anti-virus, barieră anti-spam, autentificare Radius, punct cu acces multiplu securizat wireless și nivele de performanță acceptabilă pentru mai mulți utilizatori.

Mai mult acestea nu au în conținutul lor nivele puternice de fiabilitate hardware. Asta înseamnă că ele au o durată de viață scurtă, se aruncă și au nevoie să fie înlocuite destul de des.

Cele mai cunoscute firewall-uri cu grad rezidențial

 • Linksys
 • Netgear
 • D-link
 • Zyxel
 • Asus
 • Acer
 • TP-Link.

În ciuda a ceea ce spun unii majoritatea produselor nu sunt făcute pentru gradul de business. Acea listă nu este completă dar conține cele mai folosite nume pe care le vedem la companiile mici încercând să salveze ceva bani.

Având în vedere ce am discutat mai sus, nici firewall-urile cu spectru larg nu sunt la fel. Sunt multe nume și aici, unele mai bune decât altele, care satisfac nevoi diverse ale afacerilor.

Asta înseamnă ca alegerea potrivită depinde de tipul afacerii pe care îl deții. Dacă gestionezi date confidențiale ale clienților cum ar fi evidențe medicale, financiare sau informații legale sau vindeți produse care au reguli stricte de conformitate cum ar fi fabricarea diverselor piese pentru mașini, vei avea nevoie de un paravan extrem de sigur care oferă cel mai înalt nivel de securitate.

Ca să nu dai greș cu asta, orice firewall cu grad comercial care are propria securitate are licență și este configurat corect este mai bun decât orice alt paravan cu grad rezidențial.

Din păcate, domeniul IT este plin de incompetență și nu există o zonă în care să nu fie înțelegere între profesioniștii IT decât securitatea acestuia. Asigură-te că paravanul tău comercial are licență și este configurat corect pentru securitate. Furnizorul tău ar trebui să îți arate printscreen-uri sau să se conecteze cu tine în același timp la firewall și să îți arate configurările.

Vă voi prezenta în următoarele câteva exemple de firewall-uri cu grad de business pe care vă recomand să le evitați

 • Ubiquiti

Mulți furnizori l-au recomandat clienților pentru că este ieftin și din punct de vedere tehnic are câteva atribuții de business. Pe cealaltă parte el eșuează grav în ce privește securitatea lucrurilor și performanța lor nu se aseamănă cu opțiunile de calitate superioară.

 • SonicWall

Acest brand a trecut de câteva ori prin etapa de capital privat (private equity ringer) și tot nu și-a găsit calea. Există mulți fani de lungă durată ai acestui produs. Cu mulți ani în urmă acesta era produsul care se vindea cel mai bine. Apoi au început să îl schimbe. Schimbarea s-a simțit atunci când l-au obținut cei de la Dell. Ei au slăbit foarte mult securitatea și performanța produsului, de asemenea au ruinat canalul procesului de vânzare. Cu câțiva ani în urmă a fost vândut de către cei de la Dell și a redevenit capital privat. Ei muncesc din greu pentru a-și recâștiga anii de glorie, dar produsul pur și simplu nu e acolo.

 • WhatchGuard

Acest produs este un paravan care a fost mult timp vândut și pe care mulți furnizori l-au preferat. Problema este că nu au ținut pasul cu tehnologia, au slăbit în performanță și în securitate în comparație cu noii jucători de pe piață care sunt mult mai inovativi și eficienți.

Și acum să analizăm câteva firewall-uri cu spectru larg care știm că sunt foarte bune:

 1. Sophos

Sophos este o companie foarte bună pe crearea de soft-uri în securitate cibernetică care conduce pe ambele direcții, atât de firewall și protecția punctelor sensibile cât și pe antivirus. Produsele lor sunt complete și estimate în mod particular cele mai eficiente. O particularitate remarcată este securitatea sincronizată în timpul funcționării, unde paravanul și protecția punctelor finală comunică între ele și se ajută pentru a obține o protejare mai bună a mediului. Sophos are propriile modele NextGen în seriile XG.

Pentru orice companie care are mai puțin de 10.000 de utilizatori, Sophos este cea mai bună opțiune de firewall și recomandarea noastră numărul 1. Au funcții excelente pentru securitate și performanță la nivel înalt atât pentru companii mici cât și pentru cele mari

2. Cisco

Cisco este referința pentru toate formele de colaborare în rețea iar paravanele lor nu fac excepție. Dacă organizația ta are 25.000 de utilizatori, Cisco este o alegere foarte bună pentru multe componente care țin de rețea cum ar fi comutatoare, conectarea fără fir și paravane. Singurul motiv pentru care nu îl recomandăm companiilor mici și medii este că sunt mult mai scumpe semnificativ la achiziționare și este nevoie de multă expertiză și antrenament pentru a le gestiona corect. Multe dintre paravanele Cisco pe care le vedem în companiile mici nu au configurate funcțiile de securitate din cauza costului și a expertizei. Din aceste motive le recomandăm doar întreprinderilor mari de afaceri.

3. Palo Alto

Palo Alto este o organizație uimitoare cu origini solide în Silicon Valley. Tehnologia lor este concentrată pe marile întreprinderi și este printre cele mai sigure având o performanță înaltă. Precum Cisco, ei sunt lideri în industria de paravane protective și sunt excelente unde bugetul este mare iar expertiza din produs este profundă. Asta îi face să fie o alegere grozavă pentru întreprinderi și una neplăcută pentru companii mici sau medii.

4. Fortinet

Fortinet a construit o companie uimitoare care se adresează mai multor funcții de rețea inclusiv paravanelor și conexiunea fără fir. Aceștia au oferte care funcționează bine în spații mici , medii sau întreprinderi. Funcția de securitate este bună și au de asemenea un produs de performanță.

Scopul acestui articol este acela de a te ajuta pe tine cel care citești sa fi bine informat cu tot ce ține de siguranța mediului tău IT.

Sper că am reușit să te fac să înțelegi că există o mare diferență între ele, nu toate funcționează la fel și nu toate funcționează bine.

P.S. alege întotdeauna cea mai bună opțiune pentru tine ca să fi în siguranță!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.