Sunt sigură că majoritatea dintre voi cunoaște cel puțin o persoană celebră sau mai puțin celebră care a avut parte de furt de identitate, mai exact accesul la unul dintre conturile de socializare.

Printre acele persoane era să fiu și eu dacă nu eram atentă la câteva detalii.

Vă povestesc pe scurt cum s-a desfășurat totul.

Vineri, 22.07.2022. Ora 12:25.

Primesc un mesaj de la un cont aparent cunoscut mie. Iată cum a decurs conversația:

Ce reiese de fapt de aici? O persoană a creat un cont fals folosind numele unei persoane pe care eu cunosc. Iar în baza acestui lucru, a încercat să îmi fure contul de instagram.

Vestea bună este că eu sunt caz fericit. Însă hackerii nu se lasă cu una, cu două, prin urmare au avut succes în a păcăli alte persoane.

Aici este dovada clară că mulți dintre noi nu știm cum să ne ferim de asemenea evenimente neplăcute.

Prin urmare de asta existăm noi, companiile IT, pentru a vă informa asupra pericolelor din mediul online și la ce să fiți atenți atunci când primiți un mesaj pe un cont de socializare sau un email.

La ce detalii trebuie să fiu atent?

Un prim aspect ar fi mesajele însoțite de link-uri sau alte fișiere atașate. În spatele acestora nu se află altceva decât programe rău intenționate, menite să vă compromită dispozitivul, respectiv telefonul, laptop-ul, tableta, de pe care ați deschis acel email/mesaj.

Un al doilea aspect de luat în calcul este sursa de la care am primit mesajul. După cum puteți observa în conversația de mai sus, contul fals este făcut destul de credibil încât să te păcălească să-i oferi datele și accesul la contul personal pe tavă.

O să las aici contul principal pentru a putea vedea cât de mici dar semnificative sunt diferențele dintre ele.

Așadar, fiți foarte vigilenți atunci când primiți astfel de mesaje. Deși aveți impresia că vorbiți cu persoana din poză, în spatele acesteia poate fi cu totul altcineva, iar persoana reală nu are nici cea mai vagă idee despre ce întâmplă.

Mi-aș dori ca acest articol să ajungă la cât mai multe persoane pentru a preveni întâmplarea acestui gen de eveniment, furt de identitate.

Mulțumesc pentru că ai citit până aici!

Ne auzim curând cu alte noutăți!

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.