Dispozitivele terminale reprezintă o mare parte din rețeaua și infrastructura IT a unei companii. Aceasta este o colecție de computere, dispozitive mobile, servere și gadgeturi inteligente. Precum și alte dispozitive IoT care se conectează toate la rețeaua companiei.
Numărul de puncte finale pe care le are o companie variază în funcție de dimensiunea afacerii. Companiile cu mai puțin de 50 de angajați au aproximativ 22 de puncte finale. Întreprinderile mici, cu 50-100 de angajați, au aproximativ 114. Întreprinderile cu peste 1.000 de angajați au în medie 1.920 de puncte finale.
Fiecare dintre aceste dispozitive reprezintă o șansă pentru un hacker de a pătrunde în apărarea unei companii. Aceștia ar putea implanta programe malware sau ar putea obține acces la datele sensibile ale companiei. O strategie de securitate a endpoint-urilor abordează riscul endpoint-urilor și pune în aplicare tactici specifice.
64% dintre organizații s-au confruntat cu unul sau mai multe atacuri compromițătoare la nivelul terminalelor.
În acest ghid, vă vom oferi soluții simple. Soluții axate pe protecția dispozitivelor terminale.
Abordarea vulnerabilităților parolelor
Parolele reprezintă una dintre cele mai mari vulnerabilități atunci când vine vorba de endpoint-uri. Știrile raportează tot timpul breșe mari de date legate de parole scăpate. De exemplu, există breșa RockYou2021. Aceasta a expus cel mai mare număr de parole din toate timpurile – 3,2 miliarde.
Securitatea slabă a parolelor și breșele fac ca furtul de parole să fie unul dintre cele mai mari pericole pentru securitatea cibernetică.
Abordați vulnerabilitățile parolelor în punctele dvs. finale prin:
- Instruirea angajaților cu privire la crearea și gestionarea corectă a parolelor
- Căutați soluții fără parolă, cum ar fi biometria.
- Instalați autentificarea multi-factor (MFA) pe toate conturile
Opriți infectarea malware-ului înainte de pornirea sistemului de operare
Unitățile USB (cunoscute și sub numele de unități flash) sunt un element popular de cadou la expozițiile comerciale. Dar un USB cu aspect inofensiv poate provoca, de fapt, o breșă.
Un truc pe care hackerii îl folosesc pentru a obține acces la un computer este să îl pornească de pe un dispozitiv USB care conține cod malițios.
Există anumite măsuri de precauție pe care le puteți lua pentru a preveni acest lucru. Una dintre acestea este să vă asigurați că utilizați o protecție firmware care acoperă două domenii. Printre acestea se numără Trusted Platform Module (TPM) și Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) Security.
TPM este rezistent la manipularea fizică și la manipularea prin intermediul programelor malware. Acesta analizează dacă procesul de pornire se desfășoară în mod corespunzător.
De asemenea, monitorizează prezența unui comportament anormal. În plus, căutați dispozitive și soluții de securitate care vă permit să dezactivați boot-urile USB.
Actualizați toate soluțiile de securitate pentru endpoint
Ar trebui să vă actualizați în mod regulat soluțiile de securitate pentru endpoint-uri. Cel mai bine este să automatizați actualizările de software, dacă este posibil, astfel încât acestea să nu fie lăsate la voia întâmplării.
Actualizările de firmware sunt adesea uitate. Unul dintre motive este faptul că, de obicei, nu apar aceleași tipuri de avertismente ca și în cazul actualizărilor de software. Dar ele sunt la fel de importante pentru a vă asigura că dispozitivele dvs. rămân sigure și protejate.
Cel mai bine este să aveți un profesionist IT care să vă gestioneze toate actualizările pentru punctele terminale. Aceștia se vor asigura că actualizările au loc în timp util. De asemenea, se vor asigura că dispozitivele și software-ul se actualizează fără probleme. instalați autentificarea cu factori multipli (MFA) pe toate conturile.
Utilizați autentificarea modernă a dispozitivului și a utilizatorului
Cum autentificați utilizatorii pentru a vă accesa rețeaua, aplicațiile de afaceri și datele? Dacă folosiți doar un nume de utilizator și o parolă, atunci compania dvs. este expusă unui risc ridicat de încălcare a securității.
Utilizați două metode moderne de autentificare:
- Autentificarea contextuală
- Abordarea de încredere zero
Autentificarea contextuală duce MFA cu un pas mai departe. Aceasta are în vedere indicii bazate pe context pentru autentificare și politici de securitate. Acestea includ mai multe lucruri. De exemplu, ora la care cineva se conectează, locația sa geografică și dispozitivul pe care îl utilizează.
Zero Trust este o abordare care monitorizează în permanență rețeaua dumneavoastră. Se asigură că fiecare entitate dintr-o rețea aparține acestei rețele.
Inserarea dispozitivelor în Safelisting este un exemplu al acestei abordări. Aprobați toate dispozitivele pentru accesul la rețeaua dumneavoastră și le blocați pe toate celelalte în mod implicit.
Aplicați politici de securitate pe tot parcursul ciclului de viață al dispozitivului
Din momentul în care un dispozitiv este achiziționat pentru prima dată și până în momentul în care se retrage, trebuie să dispuneți de protocoale de securitate. Instrumente precum Microsoft AutoPilot și SEMM permit companiilor să automatizeze.
Acestea implementează practici de securitate sănătoase în fiecare fază a ciclului de viață. Astfel, se asigură că o companie nu ratează niciun pas critic
Exemple de securitate a ciclului de viață al dispozitivelor includ momentul în care un dispozitiv este eliberat pentru prima dată unui utilizator.
Acesta este momentul în care ar trebui să eliminați privilegiile inutile. Atunci când un dispozitiv trece de la un utilizator la altul, acesta trebuie curățat corespunzător de datele vechi. Și reconfigurat pentru noul utilizator.
Atunci când retrageți un dispozitiv, acesta trebuie curățat corespunzător. Acest lucru înseamnă ștergerea tuturor informațiilor și deconectarea acestuia de la orice cont.
Pregătiți-vă pentru pierderea sau furtul dispozitivului
Din păcate, dispozitivele mobile și laptopurile se pierd sau sunt furate. Când se întâmplă acest lucru, ar trebui să aveți o secvență de evenimente care să aibă loc imediat. Acest lucru previne riscul pentru companie de a avea date și conturi de afaceri expuse.
Pregătiți-vă din timp pentru potențiala pierdere a dispozitivelor prin soluții de backup. De asemenea, ar trebui să folosiți o securitate a terminalelor care să permită blocarea și ștergerea de la distanță a dispozitivelor.
Reduceți astăzi riscul pentru dispozitivele terminale!
Obțineți ajutor pentru a pune în aplicare o securitate robustă a terminalelor, pas cu pas. Noi vă putem ajuta!
Contactați-ne astăzi pentru o consultare gratuită.
Articol utilizat cu permisiunea The Technology Press.