Credeți că sunteți mai în siguranță în fața atacurilor cibernetice pentru că aveți o afacere mai mică? Poate credeați că nu aveți nimic din ceea ce ar putea dori un hacker? Nici măcar nu credeați că aceștia știu despre mica dvs. afacere.

Ei bine, un nou raport realizat de firma de securitate cibernetică Barracuda Networks demontează acest mit. Raportul lor a analizat milioane de e-mailuri din mii de organizații. Acesta a constatat că firmele mici au multe motive de îngrijorare în ceea ce privește securitatea lor IT.

Barracuda Networks a descoperit un lucru alarmant. Angajații din companiile mici au fost supuși cu 350% mai multor atacuri de inginerie socială decât cei din companiile mari. Aceasta definește o companie mică ca fiind una cu mai puțin de 100 de angajați. Acest lucru face ca întreprinderile mici să fie expuse unui risc mai mare de a deveni victimele unui atac cibernetic. Vom explora mai jos de ce.

De ce sunt vizate mai mult companiile mai mici?

Există multe motive pentru care hackerii consideră că întreprinderile mici sunt o pradă ușoară pentru ei. De aceea, acestea devin ținte din ce în ce mai frecvente pentru hackerii care vor să obțină rapid un profit ilicit.

Companiile mici cheltuiesc în general mai puțin pentru securitatea cibernetică

Atunci când conduci o mică afacere, de multe ori trebuie să faci echilibristică pentru a ști unde să îți prioritizezi banii. Este posibil să știți că securitatea cibernetică este importantă, dar s-ar putea să nu fie în capul listei dumneavoastră. Așadar, la sfârșitul lunii, banii se termină și securitatea cibernetică este mutată pe lista de cheltuieli pentru „luna viitoare”.

Adesea, liderii IMM-urilor nu cheltuiesc atât de mult pe cât ar trebui pentru securitatea lor IT. Este posibil să cumpere un program antivirus și să creadă că acest lucru este suficient pentru a-i acoperi. Dar, odată cu extinderea tehnologiei în cloud, acesta este doar un prim strat. Aveți nevoie de mai multe pentru o securitate adecvată.

Hackerii știu toate acestea și văd în întreprinderile mici o țintă mai ușoară. Ei depun mult mai puțin efort pentru a obține o plată decât dacă ar încerca să spargă o corporație.

Orice afacere are resurse „demne de un hacker”.

Fiecare afacere, chiar și cea cu o singură persoană, are date care merită să fie luate în considerare de un hacker. Numerele cărților de credit, CNP-urile, numerele de identificare fiscală și adresele de e-mail sunt toate valoroase. Infractorii cibernetici le pot vinde pe Dark Web. De acolo, alți infractori le folosesc pentru furtul de identitate.

Iată câteva dintre datele pe care hackerii le vor urmări:

  • Evidențele clienților
  • Evidențele angajaților
  • Informații despre conturile bancare
  • e-mailuri și parole
  • Detalii despre cardurile de plată

Afacerile mici pot asigura intrarea în afacerile mai mari

Dacă un hacker reușește să pătrundă în rețeaua unei întreprinderi mici, el poate obține adesea un rezultat mai bun. Multe companii mici oferă servicii unor companii mai mari. Acestea pot include marketingul digital, gestionarea site-urilor web, contabilitate și multe altele.

Furnizorii sunt adesea conectați digital la anumite sisteme ale clienților. Acest tip de relație poate permite o penetrare a mai multor companii. Deși hackerii nu au nevoie de această conexiune pentru a vă penetra, este un bonus plăcut. Ei pot obține două companii în schimbul muncii depuse pentru una singură.

Proprietarii de afaceri mici sunt adesea nepregătiți pentru amenințările Ransomware

Ransomware a fost unul dintre atacurile cibernetice cu cea mai rapidă creștere din ultimul deceniu. Până în prezent, în 2022, peste 71% dintre organizațiile intervievate au suferit atacuri ransomware.

Procentul victimelor care plătesc răscumpărarea atacatorilor a fost, de asemenea, în creștere. Acum, o medie de 63% dintre companii plătesc atacatorilor bani în speranța de a obține o cheie pentru decriptarea fișierelor.

Chiar dacă un hacker nu poate obține o răscumpărare la fel de mare de la o întreprindere mică ca de la o organizație mai mare, merită. În mod obișnuit, aceștia pot pătrunde mai ușor în mai multe companii mici decât în cele mari.

Atunci când companiile plătesc răscumpărarea, aceasta alimentează monstrul și tot mai mulți infractori cibernetici li se alătură. Iar cei mai noi se vor îndrepta adesea către companii mai mici, care pot fi atacate mai ușor.

Angajații din companiile mici de regulă nu sunt instruiți în domeniul securității cibernetice

Acesta este un alt lucru care, de obicei, nu se află pe lista de priorități a unui proprietar de mică afacere. Este vorba despre formarea continuă a angajaților în domeniul securității cibernetice. Este posibil ca aceștia să facă tot ce pot doar pentru a păstra niște angajați de calitate. De asemenea, prioritățile sunt reprezentate deseori de vânzări și activitățile care aduc profit.

Instruirea angajaților cu privire la modul în care să detecteze phishing-ul și cele mai bune practici privind parolele, de cele mai multe ori nu se desfășoară. Acest lucru lasă rețelele vulnerabile la unul dintre cele mai mari pericole, eroarea umană.

În majoritatea atacurilor cibernetice, hackerul are nevoie de ajutorul unui utilizator. Este ca și cum vampirul ar avea nevoie de o victimă neașteptată care să-l invite înăuntru. E-mailurile de phishing sunt dispozitivul folosit pentru a obține acea cooperare nesuspectă.

Phishing-ul este cauza a peste 80% din incidentele de încălcare a securității datelor.

În mod normal, un e-mail de phishing care se află în căsuța de e-mail nu poate face nimic. Este nevoie ca utilizatorul să deschidă un fișier atașat sau să facă clic pe un link care îl va duce către un site malițios. Acesta lansează apoi atacul.

Învățarea angajaților despre modul în care pot detecta aceste capcane vă poate spori semnificativ securitatea cibernetică. Instruirea în materie de conștientizare a securității este la fel de importantă ca și existența unui firewall sau a unui antivirus puternic.

Aveți nevoie de servicii de securitate IT la costuri rezonabile pentru afacerea dumneavoastra ?

Contactați-ne astăzi pentru a programa o discuție. Oferim opțiuni accesibile companiilor mici. Acestea includ multe moduri prin care să vă mențineți la adăpost de amenințările cibernetice.

Articol folosit cu permisiunea The Technology Press.