Pe vremea când întreprinderile se bazau încă în mare parte pe procese manuale, securitatea cibernetică implica doar un număr mic de profesioniști IT specializați.

Aceștia erau însărcinați cu actualizarea calculatoarelor, cu configurarea corectă și cu protecția prin instrumente precum antiviruși și firewall-uri.

Astăzi, chiar și micile corporații depind de tehnologia informației la fel de mult cum depind de angajații lor.

Astfel directorii lor generali(CEO) trebuie să facă din protecția tuturor activelor hardware și software una dintre prioritățile lor de top.

De ce este importantă securitatea cibernetică pentru un lider de afaceri?

Un director general care înțelege ce presupune ținerea la distanță a amenințărilor cibernetice este mai bine echipat pentru a conduce organizația spre succes și profitabilitate.

Vestea bună este că tot mai mulți directori executivi conștientizează că întreprinderile moderne au nevoie de mai mult decât un antivirus și un firewall pentru protecție.

Acest lucru reiese din creșterea constantă a cheltuielilor globale pentru securitate cibernetică.

Cheltuielile în industria securității cibernetice au ajuns la aproximativ 40,8 miliarde de dolari în 2019.

Dar simpla aruncare a unor sume mari de bani pe cele mai recente instrumente și produse nu duce automat la o apărare cibernetică mai bună.

De aceea, directorii executivi ar trebui mai întâi să pună și să răspundă la cele trei întrebări enumerate mai jos. Acest lucru trebuie făcut înainte de a lua orice decizie legată de securitatea cibernetică.

1. Există reglementări privind confidențialitatea pe care trebuie să le respectăm?

Normele de confidențialitate, se referă la reglementarea, stocarea și utilizarea informațiilor de identificare personală, a informațiilor medicale personale și a altor date sensibile.

Iată câteva exemple:

  • Cybersecurity Maturity Model Certification (CMMC)
  • Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA)
  • California Privacy Rights Act (CPRA)
  • General Data Protection Regulation(GDPR)

Realizarea conformității cu reglementările relevante în materie de confidențialitate trebuie să fie principala prioritate în materie de securitate cibernetică. Există trei motive principale:

  • Ajută la evitarea unor amenzi mari în cazul unei încălcări a datelor.
  • Îmbunătățește încrederea și loialitatea clienților.
  • Consolidează poziția de securitate cibernetică a organizației.

După cum puteți vedea, reglementările privind confidențialitatea oferă de fapt beneficii tangibile. Cu siguranță nu sunt doar niște neplăceri care îngreunează munca proprietarilor de afaceri care muncesc din greu.

2. Care este cea mai slabă conexiune de securitate cibernetică din compania noastră?

Filmele hollywoodiene și alte forme de divertisment popular dau impresia că majoritatea atacurilor cibernetice se produc deoarece un hacker foarte priceput pune ochii pe o mare întreprindere. Este cunoscut faptul că acestea stochează grămezi de date valoroase.

În realitate, doar aproximativ 25% dintre atacurile cibernetice au loc din cauza așa-numitelor „zero-day”. Acestea sunt defecte de securitate care nu au fost încă remediate de către furnizor.

Restul sunt cauzate de angajații care compromit sistemul în spatele tuturor protecțiilor puse în aplicare pentru a-l apăra.

Știind că angajații sunt cea mai slabă verigă de securitate cibernetică din fiecare organizație, directorii executivi ar trebui să se concentreze pe crearea unei conștientizări a angajaților.

Ar trebui să investească în cursuri de formare continuă pe tema securității cibernetice. Scopul ar trebui să fie nimic mai puțin decât transformarea angajaților din cea mai slabă verigă în primul strat de apărare.

3. Poate externalizarea securității cibernetice să ne facă organizația mai rezistentă?

Peisajul securității cibernetice a devenit atât de complex și de ostil încât navigarea prin el poate fi ușor de simțit.

Un pas greșit poate avea consecințe dezastruoase pentru întreaga companie, precum și pentru clienții și partenerii săi de afaceri.

Tot mai multe companii realizează că asigurarea unei protecții împotriva amenințărilor cibernetice este o sarcină dificilă.

De aceea tot mai multe externalizează securitatea cibernetică către terți.
Între timp își pot menține concentrarea asupra activităților de bază ale afacerii.

Până în 2025, se estimează că piața globală de externalizare IT va valora 397,6 miliarde de dolari.

Toate organizațiile care își externalizează securitatea cibernetică ajung să se bucure de suport non-stop oferit de specialiști în securitate dedicați.

Au acces la cele mai bune soluții de securitate cibernetică din clasa lor, de detectare și răspuns superior la amenințări, de protecție pe mai multe niveluri și de instruire în domeniul securității, precum și de economii semnificative.

Acestea, precum și alte beneficii ale externalizării securității cibernetice, fac din această practică o alegere excelentă pentru toate organizațiile care nu doresc să își asume riscuri. Totodată nu vor să facă din securitatea cibernetică unicul lor obiectiv.

Soluțiile CyProtect pot răspunde la întrebările dumneavoastră privind securitatea cibernetică

În calitate de CEO, trebuie să luați în considerare fiecare aspect al afacerii dumneavoastră, dar asta nu înseamnă că trebuie să fiți expert în toate domeniile.

În schimb, puteți împrumuta toată expertiza de care aveți nevoie pentru a ține la distanță cu succes amenințările cibernetice prin parteneriatul cu noi, la CyProtect.

Vă putem ajuta să răspundeți la toate întrebările legate de securitatea cibernetică și să vă monitorizăm și să vă întreținem datele și infrastructura IT cu o strategie de securitate cibernetică pe mai multe niveluri.

Aceasta include protecție malware și antivirus, filtrare web, firewall-uri, criptare avansată și multe altele. Luați legătura cu noi pentru mai multe informații.

O ședință de consultanță de 30 de minute este suficientă pentru a ne da seama cum vă putem fi de folos.

Intră pe link pentru a te programa gratuit:

https://calendly.com/dorin-sal/30min