Având în vedere faptul că ne-am informat puțin cu privire la partea mai întunecată a internetului, următorul pas ar fi acela de a vă aduce la cunoștință care sunt cele mai cunoscute metode prin care se poate răspândi malware.

Internetul este un nou câmp de luptă, suntem într-un război cibernetic în care hackerii sunt inamicii și malware este arma. De aceea cred că este important să cunoști care sunt modalitățile principale prin care se infiltrează aceste softuri.

În următoarele vă voi prezenta un top 4 al celor mai folosite:

Înșelăciunea prin email

De departe cea mai folosită metodă a hackerilor și a organizațiilor de hacking pentru a infiltra viruși este înșelăciunea prin email.

Hackerii au devenit incredibil de pricepuți în crearea de email-uri. Prin acestea păcălesc angajații să dea click pe anumite link-uri sau să descarce fișiere cu viruși.

Acestea vin în toate formele, mărimile și culorile, însă vreau să evidențiez faptul că toate au în comun un singur lucru: urgența, ți se cere să accesezi cât de repede link-ul.

Mesaje nedorite în social media

Spam-urile din rețelele de socializare sunt o nouă metodă de atac a infractorilor cibernetici. Oamenii accesează diverse site-uri sociale, se uită la poze sau țin legătura cu prietenii vechi.

Ei nu realizează că fotografia pe care tocmai dau click ar putea fi de fapt un program dăunător.

Din asta putem învăța ca înainte de a da click sau a descărca ceva să te gândești bine, pentru a nu regreta mai târziu.

Protocol Desktop de la distanță (RDP)

Remote Desktop Protocol(RDP) este un serviciu de conectare care îi permite utilizatorului să se conecteze la un alt computer prin conexiunea de rețea.

Infractorii cibernetici folosesc automatizarea pentru a scana internetul. Ei caută computere care au activ serviciul RDP. Apoi încearcă să ghicească numele de utilizator și parola pentru a obține accesul la computer.

În timpul evaluării unei companii din SUA s-a descoperit că au fost peste 18.000 de încercări eșuate la conectarea contului de administrator. Acesta era rezultatul ultimelor 24 de ore.

În noaptea anterioară, în jurul orei 2:00, hackerul reușise operațiunea de a se conecta la sistem.

O altă modalitate de acționare ar fi aceea în care infractorii cumpără numele de utilizator și parola de pe Dark Web. O dată accesul obținut, ei sunt liberi să facă ce vor, iar asta include și instalarea de malware.

Descărcări în drive de pe un site compromis

Ce ai spune dacă ai afla că această metodă de atac îți poate infesta computerul fără ca tu să faci ceva? Sună a ceva de speriat, așa-i? Ei bine, chiar este.

Site-urile des folosite sunt atacate de 58 de ori pe zi pentru a se încerca infestarea cu soft dăunător. O dată infestat, acesta va începe să scaneze toate computerele de pe care a fost accesat, căutând puncte sensibile.

Dacă este găsit cel puțin unul, este folosit pentru implementarea malware în computer.

Vestea bună este că având propriul serviciu de administrare IT, cele mai bune practici de securitate, nivele multiple de apărare și utilizatori finali antrenați în securitate, poate reduce riscul de atac.

Din acest articol învățăm încă un lucru important și anume de ce anume să ne ferim în mediul online pentru a nu suporta consecințe.

Studiați-l cu atenție, o să vă fie de folos.

Puneți întrebări celor din departamentul intern sau furnizorului IT despre cum vă puteți proteja compania de infiltrările malware.

Dacă nu aveți un colaborator pe partea de IT compania noastră vă stă la dispoziție cu informații necesare dar și cu explicații la posibilele nelămuriri pe care le aveți.

Pe curând.

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.