Protejarea informațiilor personale

De la cumpărături online până la cele din magazine, infractorii cibernetici dispun de multe modalități pentru furtul informațiilor.

După acest proces, aceștia le folosesc în interes financiar propriu.

Iată câțiva pași de urmat pentru a evita evenimente neplăcute:

Pasul 1.

Asigurați-vă că orice companie online de la care faceți cumpărături are o rețea verificată și securizată.

Faceți click pe pictograma din stânga URL-ului (arată ca un lacăt închis). Apoi ar trebui să apară o casetă pop-out care să afișeze mesajul „conexiunea este securizată”. Și că dețin un certificat valabil.

De asemenea, puteți utiliza instrumentul urlvoid.com. Este un serviciu care vă ajută să detectați site-urile web potențial malițioase, prin verificarea reputației/siguranței site-urilor online.

Pasul 2.

Luați în considerare utilizarea Apple Pay, Google Pay sau PayPal pentru a face cumpărături online.

Frauda cu cardul de credit este o problemă serioasă în SUA, dar utilizarea unui portofel digital sau a unei aplicații, poate crește securitatea tranzacțiilor.

Portofelul digital ascunde informațiile despre cardul dvs. de plată, astfel încât comerciantul vede un cod unic. Este de unică folosință, fiind valabil doar pentru acea achiziție.

Astfel, dacă un angajat al magazinului sau un hacker încearcă să pună mâna pe informațiile de plată ale magazinului, nu va putea vedea detaliile cardului de credit, ale cardului de debit sau ale datelor bancare.

De asemenea, nu introduceți niciodată numărul de cont bancar.

Pasul 3.

Asigurați-vă că dispozitivul pe care îl utilizați are cea mai recentă actualizare de securitate.

Pe computerul dumneavoastră trebuie să existe un software antivirus actualizat.

Pasul 4.

Atunci când faceți cumpărături în magazine, verificați rapid aparatul de citire a cardurilor pentru a vă asigura că există un singur slot de citire a cardurilor.

Unii hackeri pun sloturi suplimentare pentru carduri pe cititoare pentru a păcăli clienții să le folosească accidental.

Acestea le permit să fure informațiile cardului dumneavoastră. Au fost descoperite mai ales la pompele de la benzinării, dar este o idee bună să fiți vigilent atunci când folosiți orice cititor de carduri.

Pasul 5.

Nu faceți niciodată cumpărături pe rețele Wi-Fi publice. S-ar putea să fiți tentat să vă faceți cumpărăturile la o cafenea unde puteți savura o ceașcă de cafea.

Nu uitați că rețelele Wi-Fi folosesc undele de aer publice.

Cu un pic de cunoștințe tehnice și cu parola Wi-Fi disponibilă gratuit la cafeneaua dvs. preferată, cineva poate intercepta datele pe care le trimiteți și le primiți în timp ce folosiți Wi-Fi public gratuit.

Cumpărăturile online înseamnă, de obicei, furnizarea de informații pe care un hoț de identitate ar fi încântat să le obțină.

Aici sunt incluse numele, adresa și informațiile despre cardul de credit.

În concluzie: Nu este niciodată o idee bună să faceți cumpărături online sau să vă conectați la orice site web în timp ce sunteți conectat la un Wi-Fi public.

Pentru ca astfel de achiziții să fie mai sigure, puteți utiliza un serviciu VPN pentru a vă proteja traficul într-o rețea publică. Există mai multe servicii care oferă acest lucru contra cost.

CyProtect vă oferă servicii complete gestionate bazate pe securitate cibernetică de ultimă generație.

Lasă-ne un mesaj în formularul de mai jos împreună cu datele tale și noi te vom contacta în cel mai scurt timp.

Pe curând!