Lnkr este un tip nou de amenințare cibernetică care poate fi sau nu detectată de antivirus sau firewall.

Acest lucru ar trebui să ne ridice un semn de întrebare.

Vulnerabilitatea Lnkr fiind nou apărută, este foarte greu de detectat sau aproape deloc.

În prezent își face drum pe tot internetul, dar nu trebuie să vă speriați deoarece vă voi spune în următoarele cum anume vă puteți proteja de aceasta.

Cum se produce acțiunea

Browserele web au programe terțe de plug-in cărora noi, utilizatorii le permitem să opereze din interior. Câteva exemple: Chrome, Firefox, Safari și Microsoft Edge. Acest lucru are ca rezultat instalarea Lnkr în sistem. Teoretic sunt de ordinul miilor, iar antivirusul și paravanul le recunosc fiind „aprobate”.

Infractorii cibernetici găsesc plug-in-urile sau extensiile acestora. Programele nu mai sunt gestionate de compania care le-a creat.

Aceștia cumpără dreptul de proprietate al extensiei și emit un update care conțin un cod nou. Noul cod este malware și le dă acces în a face toate lucrurile rele pe care le fac infractorii cibernetici.

Are această problemă o soluție ?

Răspunsul este DA, din fericire. Un bun instrument de detecție o va face, ne v-a permite rezolvarea acesteia înainte de a cauza probleme clienților noștri.

Modalități de prevenire

Faptul că ai aflat de existența vulnerabilității Lnkr, nu înseamnă că trebuie să te sperii așa de tare încât să te izolezi de tehnologie. Este un start să începi să iei măsurile necesare pentru a evita confruntarea cu aceasta pe viitor.

Uite câțiva pași pe care să îi pui în aplicare:

  1. Lucrează cu furnizorul tău IT pentru a fi vigilent la ce extensii de browser se folosesc în rețeaua ta și restricționează instalarea altora noi, iar pe cele suspecte dezinstalează-le.
  2. Întreabă companiile ca și noi despre produse de detectare ale amenințărilor și despre ce ar fi nevoie pentru a le instala în sistemul dumneavoastră.
  3. Dacă nu aveți stabilit un proces de evaluare a riscului pentru securitatea cibernetică, adresați-vă unei companii ca a noastră despre cum ar putea să vă ajute acest lucru firma dumneavoastră.

Întrebări și răspunsuri

Pentru sesiunea de Q&A vă stăm la dispoziție la numărul de telefon afișat, sau pe adresa de email pentru a vă oferi toate informațiile de care aveți nevoie.

Încă un lucru pe care doresc să îl menționez : acest articol are scopul de a vă oferi informații utile care să vă ajute.

Dacă aveți cunoștințe cărora le-ar putea fi de folos, apreciem dacă o să dați un share acestui text, pentru ca informația să ajungă acolo unde este nevoie.

Tu ai vreun prieten care ar avea nevoie de acest articol?

Eroare: Nu am găsit formularul de contact.